Lunches to go

Gepubliceerd op 13 februari 2019 om 15:23

De ochtendspits: de boterhammetjes voor de kids moeten gesmeerd worden, de hond uitgelaten, de kinderen naar school gebracht… en oh ja, dan wil je eigenlijk ook voor jezelf nog een gezonde lunch klaar hebben om mee te nemen naar het werk. Dit is vaak iedere (werk)dag weer een uitdaging.

Hoe pak je dit aan?

Wij geven je een paar lekkere opties om snel en makkelijk een lunch klaar te maken. Of je nou wel of geen tijd hebt om ’s avonds al wat voor te bereiden, een koelkast of magnetron tot je beschikking hebt op het werk of juist wat meeneemt voor onderweg. En.. ook allemaal geschikt vanaf fase 1 in het PowerSlim programma!

Bereid je lunch voor

Het kan makkelijk zijn om de avond van te voren je lunch al te bereiden. Dit bespaart je tijd de volgende ochtend! Dit kun je doen door speciaal voor de lunch iets te maken, maar je kunt bijvoorbeeld ook een dubbele portie van je diner maken of bijvoorbeeld wat extra pasta koken waarvan je een pastasalade maakt.

Enkele ideeën:

  • Maak een lekkere omeletrol van de PowerSlim omelet met kruiden en beleg deze bijvoorbeeld met wat gebakken ui, champignons, spinazie en/of tomaatjes. Ook lekker om er wat hamreepjes aan toe te voegen. Je kunt de omeletrol eventueel nog even opwarmen maar hij is koud ook erg lekker!

  • Kook je ’s avonds een portie rijst? Kook dan meteen een extra portie en maak deze lekkere rijstsalade met gerookte zalm en radijsjes voor de volgende dag.

     

  • Maak een dubbele portie van je avondmaaltijd, bijvoorbeeld deze lekkere pastasalade met tonijn, courgette en olijven of bijvoorbeeld een frittata of deze pittige omelet met ham, tomaat en rode peper. Deze gerechten zowel koud als warm te eten!

    Heb je een magnetron tot je beschikking en zin in een warme maaltijd tussen de middag? Dan kun je natuurlijk ook gaan voor de risotto, nasi goreng of fusilli met ham en champignonroomsaus uit het PowerSlim kookboek.

Neem je lunchpot mee

Heb jij de PowerSlim lunchpot al? Deze is ideaal om je maaltijd mee te nemen naar je werk. Hieronder enkele lekkere inspiratietips:

  • Een lekkere salade met croutons. Maak bijvoorbeeld de salade met courgette, tomaat, ui en gerookte kipfilet en bewaar in het bovenste bakje de PowerSlim smoky barbecue bites die je toevoegt als knapperige croutons (recept 8 uit de starterspakketbrochure).

  • Neem een soepje mee naar je werk en roerbak wat extra groente of neem wat hamreepjes of kipfiletreepjes mee die je aan de soep kunt toevoegen. Ga bijvoorbeeld voor de PowerSlim champignonsoep met gebakken champignons, ui en verse bieslook. Ook lekker de kippensoep van PowerSlim, bijvoorbeeld met gebakken prei en reepjes gerookte kipfilet.

  • Wie zegt dat muesli alleen tijdens het ontbijt kan? Lekker voor de afwisseling! Neem 150 g magere kwark mee, plus jouw favoriete PowerSlim muesli.

    De PowerSlim lunchpot met muesli is natuurlijk ook uitstekend wanneer je graag op het werk ontbijt. Doordat je de muesli later toevoegt blijft ie lekker knapperig!

  • Heb je een grill tot je beschikking? Ga eens voor een lekkere panini! Beleg een PowerSlim Mediterraans broodje met rauwe ham, smeerkaas, tomaat, rucola en oregano. Eventjes tussen de grill of een broodrooster en je hebt een heerlijke panini!

  • Of rooster twee sneetjes sesam lijnzaadbrood en beleg deze met je favoriete beleg. Bijvoorbeeld ham en tomaat, roomkaas light met komkommer, een gekookt eitje of de PowerSlim chocoladepasta.

Onderweg

Ben jij voor je werk veel onderweg en is een kant-en-klare maaltijd essentieel, die je niet in de koelkast hoeft te bewaren? Denk eens aan het volgende:

  • Besmeer een PowerSlim wrap met 3 tl roomkaas light. Beleg met plakjes kipfilet, komkommer en sla. Oprollen, doorsnijden en verpakken in aluminium folie en je hebt een heerlijke lunch to go!

  • Maak een lekkere sandwich van het sesam lijnzaadbrood. Bijvoorbeeld belegd met roomkaas light, ham en sla en neem wat extra rauwkost mee zoals een stuk komkommer, radijsjes of 100g cherrytomaatjes.

  • Besmeer een PowerSlim croissantje met smeerkaas en neem een stuk komkommer mee voor je portie groente.

  • Beleg een PowerSlim meerzaden bolletje met wat rucola, rosbief en een halve eetlepel mayonaise. Neem een gekookt eitje mee, gesneden in partjes, en 100 g cherrytomaatjes voor erbij.

Het is belangrijk dat je leert om jezelf voor te bereiden zodat je niet voor verassingen komt te staan en alleen de keus hebt uit een voorverpakte sandwich of saucijzenbroodje bij een tankstation of in de kantine.

 

Bron: PowerSlim