Marinda: -13 kg "Ik heb weer zin in de dag en sta positiever in het leven!"

Het roer om

Hoe snel de kilo’s er vroeger afvlogen, hoe langzaam ging dit na twee zwangerschappen. Ik merkte dat, wat ik ook probeerde (en ik heb veel gedaan), er weinig tot niets gebeurde in gewichtsafname. Wel wist ik dat ik een goeie stok achter de deur nodig had en dat ik regelmaat nodig had in mijn eetpatroon. Maar hoe? Ik had geen idee.

Ondertussen merkte ik dat ik last kreeg van het gewicht wat ik meedroeg, ruim 79 kg. Mijn bloeddruk werd hoger, ik was snel buitenadem en kon niet de kleding aan die ik het liefste droeg. Daarnaast werd ik niet blij van foto’s die ik van mijzelf zag.

De eerste stap die ik zette was lid worden van de sportschool. Overigens ook iets wat ik meerdere malen had gedaan ter verbetering van mijn gewicht. Daarnaast zette ik voor mijzelf wat doelen vast. Ik wilde fit en gezond de zomer in.

Bij Suzanne vond ik wat ik zocht. De regelmaat in het eten, de menu’s die vaststaan, de begeleiding die ik nodig had en de vastigheid in de voedingsmiddelen. Ik kon hier nog wel jaren mee doorgaan. Dat was voor mij de reden om te starten met het programma PS. Food & Lifestyle.
In het begin vlogen de kilo’s eraf en ik zag al snel resultaat. Kleding zat lekkerder en ik begon weer meer energie te krijgen. Dit motiveerde om door te gaan.

Ik ben nu ongeveer 4 maanden verder en ben inmiddels 13 kg afgevallen. Bij Suzanne heb ik geleerd om gezond te eten, om bewust om te gaan met voeding en om te ervaren dat je met mate kunt genieten van bijvoorbeeld iets lekkers. Dat laatste vond ik het lastigste. De regelmaat en vastigheid in de voedingsmiddelen bevielen mij zo goed, dat ik bijna niet meer iets lekkers durfde te nemen. Dat heb ik moeten leren.

Op lange termijn kom je voor de nodige uitdagingen te staan, zoals etentjes en feestjes. Wanneer ik wist dat ik een etentje zou hebben, bekeek ik vooraf al de menukaart. Wanneer er verjaardagen waren bereidde ik mijn maaltijd voor en nam ik mijn eten mee. Ik was hier open over naar familie en vrienden. Dat hielp, want niemand keek gek op wanneer ik met mijn eigen maaltijd aankwam. Hiermee voorkwam ik ook dat er ruimte was voor mij om te zondigen.

De voedingsmiddelen van PS. Food & Lifestyle zijn heerlijk. Mijn favoriet zijn de repen en de zoutjes.  

Op dit moment voel ik mij energiek en gelukkig. Ik shop graag nieuwe kleding en geniet van de kleine dingen. Ik heb zin in de dag en sta positiever in het leven!

 

Natasha van Schaijk: -15 kg "Ik kan gewoon met mijn gezin mee eten en hoef geen honger te lijden!"

 

"Er moest iets gebeuren, maar punten of calorieën tellen wilde ik niet. Bij PS. food & lifestyle is er genoeg variatie mogelijk. De diverse koolhydraatarme producten geven mij een vorm van vrijheid. Ik kan nog gewoon brood eten, maar ook heerlijke snacks, handige tussendoortjes, crackers, wraps of muesli. Ik kan gewoon met mijn gezin mee eten en hoef helemaal geen honger te lijden!

Zo ben ik inmiddels 15 kg kwijtgeraakt. Ik ben zelfs twee keer op vakantie geweest, waarin ik de teugels wat heb laten vieren. Maar eenmaal thuis kon ik zonder veel moeite het ritme weer oppakken. Ik ben mijn PS. coach Suzanne heel dankbaar! Zij heeft mij gesteund en geleerd om andere maar ook lekkere keuzes te maken."

 

Danique Schonk: -30 kg "Ik zit weer lekker in mijn vel en voel me ook weer zelfverzekerd!"*

 

Op een bepaald moment was ik helemaal klaar met mijn gewicht en het vele eten. Ik had wel al eens geprobeerd om af te vallen, maar ik wilde nu echt mijn levensstijl aanpassen. Een vriendin had een paar jaar geleden het PS. food & lifestyle programma gevolgd. Toen ik een advertentie op Facebook voorbij zag komen besloot ik een afspraak te maken voor een gratis kennismakingsgesprek met Suzanne van S-lijn voedingsadvies, een PS. food & lifestyle coach bij mij in de buurt.

Een vliegende start

Vanaf die dag ging het eigenlijk allemaal razend snel, na de eerste maand was ik al bijna 10 kg kwijt! De PS. food & lifestyle producten waren allemaal erg lekker en ik vond het daarom ook geen straf om bepaalde andere producten te moeten laten staan.

Haalbare doelen stellen

Ik ben ondertussen al 30 kg kwijt, zit weer lekker in mijn vel en voel me ook weer zelfverzekerd! De afgelopen maanden zijn er een hoop veranderingen in mijn leven geweest, waardoor het afvallen wat lastiger was en mijn gewicht stabiel is gebleven. Toch bleef ik elke week naar mijn coach Suzanne gaan. We stelden kleine doelen die voor mij wel haalbaar waren. Ze liet mij ook inzien dat ik al een ontzettend goede prestatie had neergezet en dat ik ondanks deze onrustige periode, mijn gewicht gelijk was gebleven! Daardoor lukte het mij om vertrouwen in mezelf te houden.

Ik ben nog niet klaar en ga de komende tijd weer knallen! Elke week is het weer een feestje om producten uit te zoeken en nieuwe producten te proeven. Ik ben trots op mezelf en op het resultaat wat ik nu al heb behaald!

  

 

Nina Rang: -18 kg "Ik zit weer in het lichaam dat bij mij 'past'* 

"In februari 2022 was ik het spuugzat! En vier maanden later…..was ik 18 kilo kwijt en was ik eindelijk weer mezelf! Fit, blij met mezelf, trots op mezelf en ik zat weer in het lichaam dat ‘past’ bij mij.

 

Annet Stuifzand: -15 kg "Ik was al dat diëten zat, en wilde een nieuwe levensstijl!"*

 

Het is alweer een aantal jaar geleden dat ik als doel stelde om gezonder te gaan leven. De motivatie hiervoor vond ik in de trouwdag van mijn oudste zoon, die plaatsvond in juni 2017. Het is toen niet gelukt om mijn precieze doel te behalen, maar toch voelde ik mij veel lekkerder in mijn vel zitten. In de periode daarna kon ik het niet opbrengen om de draad weer op te pakken, integendeel, ik verviel weer in mijn oude gewoontes.

Excuses om het uit te stellen

Er was altijd wel een excuus om het weer uit te stellen. Toen kwam het coronavirus op en werden de nadelen van overgewicht en een ongezonde levensstijl benadrukt. Hierdoor werden mijn ogen geopend. Mijn voornaamste doel was een gezond lijf. Via mijn schoonzus hoorde ik over het PS. food & lifestyle programma, waarna ik ben gaan Googlen en een PS. coach bij mij in de buurt vond.

Tijdens een oriënterend gesprek met mijn coach, Suzanne, heb ik toegelicht hoe ik erin stond: eigenlijk was ik al het dieetgebeuren zat en wilde ik een nieuwe levensstijl. Hierbij heb ik mijn voornaamste valkuilen uitgelegd en aangegeven wat heel erg belangrijk is voor mij. Zo kan ik enorm genieten van cappuccino, waarvoor Suzanne een alternatief voorstelde. Daarnaast kon ik cola light en suikervrije ranja gewoon nemen, zij het met mate.

Een nieuw eetpatroon

Suzanne is een schat en begreep mij. Het klikte direct en hierdoor was ik om. Hoewel ik in eerste instantie moest wennen aan de zes eetmomenten, sprak het programma me direct aan. De reden waarom ik moest wennen was omdat ik gewend was ‘s morgens weinig te eten en naarmate de dag vorderde meer te nemen. Hierdoor at ik uiteindelijk meer dan goed voor me is, ook omdat ik trek had. Door de zes vaste eetmomenten heb ik steeds iets om naar uit te kijken en bovendien vind ik de tussendoortjes ook echt heerlijk. Ook gaf Suzanne goede tips, wanneer ik trek kreeg maar het was nog geen tijd voor mijn eetmoment, adviseerde ze me om iets anders te gaan doen of gewoon mijn zinnen te verzetten. Dit is tot op de dag van vandaag goed blijven hangen. Er zijn heus momenten dat ik het moeilijk vind, als we eten bestellen zoals pizza of Chinees. Vaak zit ik dan met een bak sla en valt het niet altijd mee. Ook daar heb ik inmiddels een draai in weten te vinden: neem een klein beetje of een stukje en vul het aan met groente en let de volgende dag extra op.

De laatste loodjes

Wel merk ik dat ik de controle van mijn coach Suzanne nog nodig heb. Als ik de volgende dag een afspraak met haar heb sla ik toch eerder dingen af, echt een stok achter de deur. Ik ben heel blij dat ik met het PS. food & lifestyle programma ben begonnen. Met alle soorten diëten die ik in mijn leven gevolgd heb (en dat zijn er heel wat), past dit heel goed bij mij. Ik heb mijn vooraf gestelde doel gehaald, maar nu gaat het nog steeds goed en heb ik mijn doel weer wat bijgesteld. Ik hoop als de sportscholen weer open gaan dat dan het laatste stukje nog net wat eenvoudiger zal gaan, daar kijk ik naar uit!

 

 

Joost Viskaal: -23 kg "uiteindelijk heb ik het zelf gedaan, maar zonder Powerslim en Suzanne was ik zeker niet zo ver gekomen!"*

 

Vorig jaar oktober ben ik op advies van mijn vriendin naar de dokter gegaan, omdat ze vaak hoorde dat mijn adem stopte tijdens mijn slaap. Hoorde, omdat ik haar sowieso nachten wakker hield met het gesnurk….

Uiteindelijk toch maar naar de huisarts gegaan en die zei al dat het zeer waarschijnlijk een vorm van slaapapneu is, 'iedereen heeft daar last van'. Niet super gevaarlijk en acuut, maar ‘als ik het zou willen testen, dan kon dat’. Uiteindelijk, begin november, een slaaptest gedaan en medio december op gesprek bij de Neuroloog. Die maakte zich behoorlijk wat zorgen: mijn Apneu-index was 39. Geen idee wat het inhield, zei de arts: normaal is 5, laag is 5-15, medium is 15-25 en alles boven de 25 is hoog! In mijn geval dus behoorlijk hoog: elk uur in mijn slaap hou ik 39x mijn adem voor langer dan 10 seconden in. Met alle risico’s van dien (hartritme stoornis, kans op hartfalen, hartaanval, organen die te weinig zuurstof krijgen, etc. etc.). Ik vroeg of mijn gewicht daar de oorzaak van was. Arts was kort daarover: het merendeel van de mensen met Apneu heeft overgewicht, maar dat is niet altijd zo gezegd. Ook mensen met een BMI < 25 kunnen Apneu krijgen. De arts wilde me geen valse hoop geven: hou er rekening mee dat je voor de rest van je leven aan de CPAP (zuurstofapparaat) moet tijdens het slapen, maar afvallen kan zeker helpen om je apneu index te verlagen…..

Dus ik op zoek naar een goed afvalprogramma. Een programma onder professionele begeleiding, want dit zelf doen had ik al zo vaak geprobeerd… 2 januari begonnen met Suzanne van Lochem van S-Lijn Voedingsadvies en het PS. food & lifestyle programma opgestart. Mezelf strak houden aan het plan was de enige optie, want als het niet zou werken, kon ik in ieder geval zeggen dat het niet aan mij lag… Maar… het werkte, gelukkig. Stelselmatig vlogen de kilo’s eraf, ik kwam in de flow en uiteindelijk ben ik half mei gestart met het afbouwen van Powerslim om zo ‘op eigen benen’ te kunnen staan. Inmiddels ben ik 23 kg afgevallen! Een nieuwe slaaptest aangevraagd en de uitslag is inmiddels binnen: Van een Apneu Index van 39 naar een Apneu index van 1.6 !! Helemaal genezen verklaard, apparaat inleveren en dit hoofdstuk afsluiten…. Ik weet het: uiteindelijk heb ik het zelf gedaan, maar zonder PS. food & lifestyle en Suzanne was ik zeker niet zo ver gekomen! Mooie ervaring en op naar een gezonder leven!

 

Amy Hagg -22 kg: "Ik wil graag een inspiratiebron zijn voor anderen*"

Hallo, ik ben Amy en 22 jaar oud. Ik kom uit Voorschoten en woon nog thuis bij mijn ouders. Ik heb een relatie met mijn lieve vriend en mijn grote passie is paardrijden. Dat doe ik nu 13 jaar.

Voordat ik aan mijn PS avontuur begon, heb ik naar mijn idee van alles geprobeerd. Zonder succes. Daardoor werd ik zelf heel erg onzeker en depressief, en zag ik het soms even niet meer zitten.

Ik baalde heel erg van mezelf. Hoewel ik nog maar heel jong ben, 22 jaar, besloot ik om er wat aan te doen. In het begin vond ik het wel heel spannend, maar ik besefte dat het nu moest gebeuren. Ik was gewoonweg niet gelukkig zo.

Met het paardrijden rijd ik ook in een carrouselgroep met 11 andere leuke meiden. Daarbij dragen we allemaal dezelfde jasjes. Ik had het jasje met de grootste maat. Dat vond ik niet heel prettig, maar ik kon er mee leven. Totdat de wedstrijd voor de carrousel was. Het jasje paste net dicht en ik was bang dat de knopen zelfs los zouden schieten. Ik voelde me heel verdrietig.

En dus besloot ik om hulp in te schakelen. Zo maakte ik een kennismakingsgesprek bij Suzanne, een PS. coach bij mij in de buurt in Voorschoten. Ze heeft mij het hele PS. food & lifestyle programma uitgelegd en ik voelde mij heel prettig bij haar. Ik ben begonnen met het starterspakket. Toen de eerste 8 dagen voorbij waren was ik razend enthousiast. Ik merkte al zoveel verschil! Ik moest wel even wennen aan de producten. In het begin vond ik het soms lastig om te kijken wat ik moest klaar maken, maar later ging dat steeds beter. De recepten zijn heel snel en makkelijk klaar te maken. Als je eenmaal je draai hebt gevonden gaat het steeds makkelijker.

Ook het contact met mijn coach Suzanne vond ik heel prettig, maar ik kreeg ik ook veel hulp van mijn familie tijdens het afvallen. Op een gegeven moment besloot mijn moeder zelfs om met mij mee te doen. Ze zag dat het bij mij zo goed ging en besloot om ook het PS. food & lifestyle programma te gaan volgen. Zo was ik een inspiratie voor haar en voor mij was het een goede steun. Ik vond het heel fijn dat ik dit samen met mijn moeder kon doen.  

Afgelopen zomer ben ik zelf voor het eerst met mijn vriend op vakantie geweest naar Turkije, bij een all-inclusive resort. Zelfs daar kon ik makkelijk om mijn eten letten en me aan mijn gezonde eetpatroon houden. Toen ik weer thuis was heb ik de draad snel weer opgepakt met hulp van mijn coach.

Nu na een aantal maanden heb ik mijn doel weten te bereiken. Ik krijg een heleboel leuke reacties! Dat geeft mij zoveel meer zelfvertrouwen. Sommige mensen herkennen mij gewoon niet meer. Ik durf zelfs weer in bikini. Dat geeft mij zoveel motivatie om deze levensstijl vol te blijven houden. Ik ben ook niet meer bang voor feestjes, weekendjes weg of vakanties want ik weet dat ik me ook daar aan mijn gezonde levensstijl kan houden.

Ik ben zelfverzekerder en durf meer uitdagende, nieuwe beslissingen te nemen. Zo wil ik graag een inspiratiebron vormen voor veel meer andere jongere meisjes/vrouwen en mannen en hoop ik dat ook anderen weer net zoveel zelfvertrouwen (terug) krijgen!

 

Amy Hagg, 22 jaar uit Voorschoten

 

Marjolein de Rover -20 kg: "Ik ben eindelijk blij met mezelf!" *

 

Eigenlijk ben ik altijd te licht geweest. Dat veranderde toen ik ziek werd en in één jaar tijd van 55 naar 90 kilo ging. Ik dacht dat dat vanzelf goed zou komen want ik kon immers “alles” eten. Nou nee dus.

Ik heb verschillende diëten gevolgd, waarbij het me wel lukte om af te vallen, maar waarna ik ook telkens weer alle kilo’s erbij at: ik kon immers “alles” eten. De ommezwaai kwam toen ik Suzanne ontmoette en wij samen met het PS. food & lifestyle programma aan de slag gingen. Maar: ik wilde nu niet alleen mijn doel bereiken maar ook in balans blijven. Dat betekende dus dat ik anders tegen eten aan moest gaan kijken.

Dat heb ik het afgelopen jaar geleerd. Ik kies nu gezonde varianten, ook als we uit eten gaan. Er is altijd wel iets gezonds en lekkers te vinden. De knop is om. Ik eet niet meer alles en ben dolblij met mezelf. Vol trots kijk ik nu in de spiegel!

En weet je wat het mooiste is: het is mij ook nog eens gelukt met alleen een gewijzigd eetpatroon. Voor regelmatig sporten ben ik nog steeds te ziek. En toch geniet ik nu veel meer van het leven. Dankzij PS. food & lifestyle maar vooral dankzij mijn PS. coach Suzanne die altijd in mij bleef geloven en mij geleerd heeft dat gezond en met mate eten ook heel fijn kan zijn. Ik kijk nu al uit naar “Hoe is het nu met?”. Ik weet zeker dat ik dan nog net zo blij ben met mijzelf als nu! Want ik geloof er in.

 

Marjolein de Rover, 59 jaar uit Leidschendam

 

Saskia Joustra -15 kg: 'shoppen is weer leuk!' * 

 

 

Voordat ik aan het PS. food & lifestyle programma begon had ik al van alles geprobeerd. Het lukte me dan wel om wat af te vallen, maar na een aantal kilo’s lukte het vaak niet om door te pakken en kwam ik uiteindelijk toch weer aan. Ik zat niet lekker in mijn vel, ik vond mezelf gewoon echt niet leuk meer. Ik vond het vreselijk als kleding in de winkel niet paste en ik wilde graag weer leuke jurkjes aankunnen.

Het PS. programma sprak mij aan omdat je hierbij 6x per dag moet eten en omdat ze veel keuze hebben waaronder lekkere alternatieven voor chocola. Want ik ben gek op chocola!

Toen ik voor het eerst bij Suzanne van S-Lijn Voedingsadvies op de weegschaal stond, schrok ik best wel. Ik wist dat mijn gewicht te hoog was, maar ik wist niet dat mijn vetpercentage en dan vooral het vet bij mijn organen zo hoog was! Die dag is de knop eigenlijk gelijk om gegaan!

Ik heb tijdens het volgen van het PS. food & lifestyle programma eigenlijk helemaal niet het gevoel gehad dat ik bezig was met lijnen. Ik had geen hongergevoel en de koeken en repen van PS. food & lifestyle gaven me ook het gevoel dat ik toch nog wat chocola kon ‘snoepen’.  Ik denk dat ik hierdoor verleidingen makkelijker kon weerstaan.

Natuurlijk heb ik ook moeilijke momenten gehad, gelukkig had ik dan Suzanne als stok achter de deur! De wekelijkse weegmomenten waren voor mij belangrijk. Als het even wat minder was gegaan, ging ik elke week toch gemotiveerd weer de deur uit!   

Nu ik mijn streefgewicht heb bereikt, vind ik shoppen weer leuk! Ik kan eindelijk weer die leuke jurkjes aan en zit weer goed in mijn vel! Ook zit mijn vetpercentage weer in het gezonde gebied, waardoor ik me ook weer een stukje jonger voel!  

 

Saskia Joustra, 48 jaar uit Voorschoten

 

Phillipe: -36 kg "Ik ben een echte Bourgondiër, maar een koolhydraatarm eetpatroon is mij uitstekend bevallen!"

Toen ik jong was had ik al een beetje overgewicht, echter kon ik dit beheersen door een sportief leven en daarna ook een actieve baan bij de marine. Naarmate ik ouder werd, begonnen de kwetsuren zich op te stapelen en werd het moeilijker om overtollige kilo’s kwijt te raken. Mijn rughernia zorgde ervoor dat mijn bewegingsvrijheid werd ingeperkt, met het gevolg dat ik meer en meer gekluisterd bleef aan mijn zetel.

Resultaat: eind vorig jaar was mijn gewicht opgelopen tot 132kg. Dat moest veranderen.

Begin dit jaar ben ik gestart met het PS. food & lifestyle programma. Ik ben een echte Bourgondiër, maar een koolhydraatarm eetpatroon is mij uitstekend bevallen. Alle gerechten zijn gemakkelijk klaar te maken, snel en smaken heerlijk. Het is iedere keer weer genieten!

Tijdens de feestdagen zullen er ongetwijfeld lekkere recepten uit het kookboek van PS. food & lifestyle op tafel komen. Bij speciale gelegenheden ga ik ook wel eens voor de minder verantwoorde keuzes, maar zonder te overdrijven.

Nu ik ben overgestapt naar een gezonde levensstijl, eet ik veel gezonder, beweeg ik veel meer, laat ik de auto staan en pak ik de fiets.

Geniet van het leven, blijf positief, zorg dat je je goed in je vel voelt! Dat is wat ik nu doe!

 

Mandy: -12,4 kg “Ik ben super blij dat ik gestart ben met het programma!"

"6 jaar geleden ben ik bevallen van mijn tweede dochter. Hoe makkelijk ik bij de eerste weer snel op mijn oude gewicht zat, zo moeilijk was het bij de tweede.

Tijdens de coronaperiode ben ik begonnen met wandelen en lette ik op mijn koolhydraatinname. Hierdoor viel ik al 10 kilo af. Maar helaas vond ik het tijdens de winter moeilijker om me te weerhouden van chocolade en andere lekkere dingen. Binnen de kortste keren was ik weer veel te zwaar.

Ik zat niet lekker in mijn vel. Lange tijd staan, zitten of traplopen was vervelend.

Zin om te beginnen

Onder persoonlijke begeleiding van je eigen coach aan de slag met een gezond en koolhydraatarm eetpatroon? ‘Ja!’ dacht ik ‘dit is wat voor mij’.

Genieten van heerlijk eten

De weekmenu’s met recepten en boodschappenlijstjes waren makkelijk te volgen. Ik had er helemaal zin in! Ik heb geen enkele moeite gehad om me aan mijn gezonde eetpatroon te houden. Het eten is heerlijk en als er toch iets was wat ik niet lekker vond, dan was er altijd wel een vervanging voor. Het aanbod van koolhydraatarme producten is groot. Van wraps, muesli en crackers tot handige repen en lekker zoete of hartige tussendoortjes.

Mijn coach motiveert me

Het enthousiasme van mijn coach geeft me de energie en het vertrouwen om door te zetten.

Elke week hebben we een afspraak voor mijn weegmoment maar ook om even bij te kletsen hoe het gaat. Ik kan dan al mijn vragen stellen en we bespreken samen ook de lastige momenten. Ze motiveert me om door te zetten en vol te houden. Ik stap iedere week weer vrolijk naar buiten na onze afspraak!

Dit voelt fantastisch

Tijdens het afvallen ben ik ook begonnen met hardlopen. Ik heb zelfs mijn eerste 5 kilometer wedstrijd gelopen. En ik kan je zeggen: dit voelt fantastisch!

“Mijn leefgewicht, een gewicht dat bij me past en blijft.”

Ik voel me super nu! Ik kan niet stoppen met lachen en stiekem kijk ik ook vaak in de spiegel of de weerspiegeling van het raam, hoe ik eruit zie. De complimentjes die ik van iedereen krijg zijn ook heel motiverend als je bezig bent met afvallen.

Makkelijk op gewicht blijven

Het is voor mij nu veel gemakkelijker om op gewicht te blijven. Ik weet nu precies wat ik wel en niet moet doen. En als het toch een keer wat minder gaat, dan is mijn coach maar een berichtje of telefoontje van mij verwijderd.

Mijn tip is dan ook: als het even niet goed gaat, neem dan gelijk contact op met je coach. Daarna kun je er weer tegenaan!

Ik ben superblij dat ik hiermee begonnen ben!”

 

Mirjam Visser - 25 kg: 'ik loop vol trots over het terras!' *

 

Gewicht voor PowerSlim?

Voordat ik begon aan PowerSlim woog ik 96 kilo.

 

Waarom wilde je afvallen?

Tijdens mijn zwangerschap kreeg ik last van zwangerschapssuiker waardoor ik erg goed moest opletten met wat ik at. Na de bevalling van mijn prachtige zoon gingen de remmen los en ben ik heel veel gaan snoepen, maar toen zag ik een foto van mezelf en ik dacht: ‘Dit ben ik niet, tijd voor verandering…’ 


Hoe ben je uiteindelijk afgevallen?

Toevallig zag ik toen een kennis op Facebook voorbijkomen. Ik herkende haar bijna niet, zo knap en zo mooi zag ze eruit! Ze was veel afgevallen met PowerSlim en straalde helemaal. Ik ben meteen naar een PowerSlim center bij mij in de buurt gegaan voor een kennismakingsgesprek. 

 

En toen?

Het gesprek was heel leuk en ik was overtuigd: dit ga ik doen. Ideaal dat ik om de 2,5 uur mocht eten en dat ik iedere week terug moest komen bij mijn coach. Na driekwart jaar heb ik mijn doel bereikt en zit ik weer heerlijk in mijn vel, YES!

 

Vond je het zwaar?

Nee, want ik vond het eten erg lekker. Op de moeilijke momenten zoals de feestjes en weekendjes weg heeft mijn lieve coach mij weer weten te motiveren om door te gaan. Het heeft ook geholpen om open te zijn, mensen begrijpen dan beter dat je soms eens wat afslaat of de keuze maakt iets
anders te eten. Tijdens het stappen koos ik er vaak voor om de BOB te zijn, dan kwam ik ook niet in de verleiding om een wijntje te drinken.

 

Hoe voel je je nu?

Ik ben al jaren niet meer zo slank geweest, ik voel me echt super. Ik hoop dat ik uitstraal dat ik me zo goed voel en dat ik anderen kan motiveren om ook aan zichzelf te werken. Het is alleen nog even wennen met kleren kopen… Ik kies nog vaak de verkeerde maat, maar het is natuurlijk alleen maar leuk om dan een kleiner maatje te kunnen pakken! Een ding is zeker, ik ben super trots op wat ik heb bereikt!


Denk je dat je altijd op gewicht zult blijven?

Ik ben weer zwanger, dus nu is het natuurlijk allemaal even anders. Maar na de bevalling weet ik hoe ik de draad weer op kan pakken omdat ik mijn levensstijl heb veranderd. Ook kan ik altijd mijn coach raadplegen zodat ik weer op mijn oude gewicht kom, want dat voelde erg goed!

 

 

Dorette Puiman  -20 kg: 'Ik sta weer midden in het leven'*

 

Gewicht voor PowerSlim?

Voor PowerSlim woog ik bijna 99 kilo, de 3 cijfers waren dus in zicht.

 

Had je altijd al overgewicht?

Ik ben nooit heel dun geweest, maar overgewicht heb ik nooit gehad als kind of puber.

 

Hoe ben je zoveel aangekomen dan?

Na het puberen kwam ik eigenlijk pas aan en tijdens mijn studie werd ik langzamerhand mollig. Toen ik een poosje in de horeca werkte met veel

lopen, feesten en weinig tijd nemen om te eten viel ik onwijs af. Toen ik ging samenwonen en een kantoorbaan kreeg nam mijn gewicht snel toe en

zat ik na een paar jaar dus op bijna 100 kilo.

 

Wanneer kwam de omslag dat je hieraan iets wilde gaan doen?

Er waren eigenlijk altijd wel pogingen om af te vallen. Alleen die waren dan niet vol te houden of mislukten omdat ik niet afviel. Toen zag ik een

advertentie van PowerSlim, dit werd mijn laatste poging. Als dit niet zou lukken, zou ik mij erbij neerleggen dat ik niet weggelegd was voor maatje 38. De motivatie kwam met het afvallen en na een maand was ik 7 kilo kwijt! Niet lang daarna kwamen er trouwplannen en had ik een strikt doel

voor ogen. Uiteindelijk kon ik zelfs mijn streefgewicht wat naar beneden bijstellen.

 

Waarom hield je dit wel vol?

De eerste resultaten en alle plannen zorgden voor een enorme boost aan motivatie. Onder begeleiding van mijn coach bekeken we wekelijks de resultaten en bespraken we de mogelijkheden bij uitdagingen zoals uit eten gaan. Ik stapte van het gedachtegoed wat ik allemaal niet meer kon eten over op het besef wat ik juist allemaal wél mocht eten. Ook leerde ik dat je jezelf niet beloont met eten en dat een tussendoortje zowel gezond als lekker kan zijn. Met de hulp van mijn coach heb etiketten leren lezen en bij vragen kon ik haar altijd een bericht sturen.

 

Heb je ook moeilijke momenten gehad?

Ik moest wennen toen mijn lichaam overging op vet verbranden, ook wel ketose genoemd. Dit bracht de eerste 3 dagen hoofdpijn, vermoeidheid en kou lijden met zich mee. Gelukkig was dit na een paar dagen over en kon ik knallen. Het programma is makkelijk vol te houden en de resultaten zijn super. Echter wegen de laatste loodjes het zwaarst. Ik ben inmiddels al gewend aan mijn nieuwe lijf en ben er al zeker tevreden mee. Maar toch moeten die laatste kilo’s eraf.

 

Hoe voel je je nu?

Ik voel me top. Ik ben nu bezig met de laatste kilo’s. Ik kan weer leuke dingen aan en hoef niet naar de grootste maat te grijpen. Ik ben ook fanatiek gaan sporten, merk dat mijn conditie beter is en voel mij een stuk gezonder. Het allerbelangrijkste is toch wel dat mijn zelfvertrouwen onwijs gegroeid is.

 

Dorette Puiman, 31 jaar

 

Marlon Hillenaar - 13 kg*

 

 

Echt dun ben ik nooit geweest. Wel lekker stevig gebouwd, maar mijn lichaam was altijd goed in proportie, dus ik vond het prima zo. Toch begon mijn gewicht, ongemerkt, toe te nemen toen ik een kantoorbaan kreeg. Dit betekende weinig bewegen en gemakkelijker even snel wat eten. Toen er langzaam steeds meer kilo’s bij kwamen, ging ook mijn buik steeds meer groeien en ontstonden de bekende love handles. Hier was ik echt niet blij mee en ik vond het tijd worden om actie te ondernemen.

De omslag om echt af te vallen kwam toen ik op een gegeven moment letterlijk tegen mijn vriend zei “Of ik ben zwanger of ik moet gaan afvallen, want mijn buik wordt echt te dik.” Ik had een zwangerschapstest gedaan en ik was niet zwanger. Ik moest toch echt aan de bak. Ik had altijd wijde blouses aan zodat ik mijn buik kon camoufleren. Maar op het moment dat ik ook die wijde blouses niet meer aankon, omdat mijn buik erdoorheen kwam, was voor mij de maat vol. Ik werd er echt heel verdrietig van.

Uiteindelijk heb ik toen voor het PowerSlim afslankprogramma gekozen om af te vallen en mijn figuur terug te krijgen.

De combinatie van regelmatig bewegen en goed op mijn eten letten heeft echt zoveel veranderd! Ik was van te voren erg sceptisch maar het was beter te doen dan ik dacht. Ik weet dat ik een lastige klant was, aangezien ik niet zoveel dingen lust. Toch heb ik mijn PowerSlim traject afgemaakt en mijn doel behaald.

In het begin moest ik erg wennen: ik moest om de 2,5 uur eten en dat deed ik voorheen niet. Ook de geur van de verse broodjes in de pauze vond ik echt killing! Toch heb ik het volgehouden en heb ik nooit iets genomen wat niet was toegestaan.

Het gaat nu goed met mij! De stabilisatiefase van PowerSlim heb ik afgerond en weet mijn gewicht nu al een paar maanden te behouden met de voeding uit de supermarkt. Dat gaat mij goed af. Mijn coach heeft mij geleerd wat een gezond voedingspatroon is en hoe ik mij het beste hieraan kan houden.

Natuurlijk eet ik af en toe iets wat misschien niet de beste keuze is, maar ik heb geleerd hoe ik het beste in balans kan blijven. Ik heb zoveel positieve reacties gehad, dat ik echt alleen maar blij en trots mag zijn op mezelf. Ik wist nooit dat ik dit zou kunnen en ik wist eerlijk gezegd ook niet dat ik zo ‘dik’ was. Dat werd me pas later duidelijk toen ik aan het afvallen was.

Het leuke is dat vrienden en kennissen die ik nu tegenkom, en mij al een tijd niet gezien hebben, ineens zeggen: “Jemig wat zie jij er goed uit, niks aangekomen!” etc. Dan denk ik: oh ja, mensen zien het dus wel nog steeds. Ik weet inmiddels niet beter en ben helemaal gewend aan mijn ‘nieuwe lichaam’ en ik geniet ervan!

 

Marlon Hillenaar, 25 jaar

 

Angela van Kuilenburg -17 kg*

 

Ik was altijd wel iets te zwaar. Ik probeerde af te vallen, maar nooit met blijvend resultaat. Ik had al eens rond de 80 kilo gewogen, maar nooit eronder. Dat wilde ik nu wel halen. Ik houd nu eenmaal van lekker eten en ik lust ook veel. Gezelligheid staat bij mij gelijk aan eten. Tijdens de feestdagen kwamen er nog wat extra kilo’s bij. De maat was vol, er moest iets veranderen.

 

Ik vond het echt verschrikkelijk dat mijn kleding niet meer paste. Ik droeg alleen nog maar rokjes met elastiek en jurkjes omdat de rest niet meer paste. De weegschaal gaf meer dan 90 kilo aan. Dat was toch echt te veel. Het PowerSlim programma sprak mij aan omdat er zoveel keuze is en omdat je 6 x per dag moet eten. En het allerbelangrijkste punt, het gewicht blijft eraf. Dat klonk mij als muziek in de oren.

 

Begin januari heb ik de knop omgezet en ben vol discipline gestart. Ik had mezelf voorgenomen om eerst 10 kilo af te vallen, maar omdat het meteen vanaf het begin goed ging, heb ik besloten om voor de 15 kilo te gaan. Ik heb heel veel hulp gehad van mijn vriend die zag dat ik het serieus meende. Hij zei, “zeg maar wat je wilt eten, ik maak het voor je klaar”. Heel fijn als het thuisfront zo’n support is.

 

Ook de coaching is belangrijk geweest. Dat is fijn aan het programma, je hoeft het niet alleen te doen. En dan gaan mensen om je heen ook beseffen dat je het echt meent en men gaat het resultaat zien. Een extra motivatie om vol te houden. Dan hoorde ik weer “Ze eet de hele dag en ze valt af, hoe kan dat?”

Ik heb het geen moment zwaar gehad. PowerSlim was makkelijk vol te houden omdat je normaal kunt blijven eten. Er is zoveel keus, dat het niet eenzijdig werd. Ik maakte elke week voor mezelf bakjes, elke dag een bakje met de PowerSlim producten en een briefje met wat ik ging eten. Heel makkelijk, overzichtelijk en je kunt heel bewust boodschappen doen.

 

Ik voel mij echt super nu. Ik heb mijn doel bereikt en weet al een tijd mijn gewicht te behouden. Ik heb een veel gezonder gevoel. Ik voel me gewoon veel beter met mijn nieuwe gewicht. Kleding kopen is leuker geworden, geen maat XL meer.

 

Angela van Kuilenburg, 44 jaar

 

Hilda Rosebel -21 kg*

 

Hoeveel ben je afgevallen?

- 21 kg

 

Had je altijd al overgewicht?

Ik ben nooit dik geweest als kind. Mijn gewicht begon toe te nemen nadat ik was gaan samenwonen en ik zelf mocht gaan beslissen wat ik ging eten en welke boodschappen ik deed. Toen we besloten om te gaan trouwen heb ik voor de eerste keer een dieet gevolgd want ik wilde slank in een mooie jurk passen. Daarna volgden nog vele diëten maar steeds hield ik die niet vol.

 

Hoe ben je zoveel aangekomen?

Ik ben net als zoveel mensen een emotie-eter en bij elke tegenslag begon ik te eten. Ik dacht dat het wel gerechtvaardigd was omdat ik toch 5 á 6 keer in de week sportte. Voordat je het weet en in de gaten hebt zit je in zo’n negatieve neerwaartse spiraal dat je het niet meer alleen kunt oplossen. Helaas vlogen de kilo’s er niet van af, maar eraan.

 

Wanneer kwam de omslag?

Mijn omslag kwam in augustus 2015 in mijn vakantie, ik was het helemaal zat. Op de sportschool kwam ik de man van mijn PowerSlim coach tegen. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en hem informatie gevraagd omtrent PowerSlim. De maandag daarna heb ik direct gebeld naar mijn PowerSlim coach, dezelfde middag had ik al een afspraak voor een informatiegesprek. Mijn coach heeft mij alles uitgelegd en zij was zo enthousiast dat ik dat ook werd. Ik ben naar huis gegaan om alles even te laten bezinken. De dag erna ben ik met mijn man teruggegaan. Hij was in eerste instantie nogal sceptisch maar ik was ervan overtuigd dat het mij deze keer wel zou lukken. De knop ging resoluut om.

 

Hoe ben je uiteindelijk afgevallen?

Ik ben met PowerSlim begonnen onder begeleiding van mijn voedingscoach. Vanaf dag 1 was ik enthousiast, ik vond alle verschillende maaltijden geweldig. Natuurlijk heb ik wel mijn favorieten maar ik vond eigenlijk alles lekker.

 

Hoe heb je dit ervaren?

Normaal word ik van diëten humeurig of chagrijnig en gestrest, maar dankzij PowerSlim voelde ik mij fit en vrolijk. Ik vond het heerlijk om te experimenteren met de recepten uit het kookboek. Ik ben namelijk zelf kok bij een cateringbedrijf en ben de hele dag bezig met lekker eten. Ik vond het erg leuk om op een andere manier lasagne of dressing etc. te maken. Ik voelde mij met de dag fitter en energieker worden en miste al die koolhydraten en suikers absoluut niet.

 

Wat was je hoogtepunt?

Dit jaar ben ik 50 jaar geworden en toen wij op vakantie gingen was ik zo trots op mijzelf. Na zoveel jaar overgewicht te hebben gehad paste ik weer in een leuke, strakke jurk. Dit heb ik allemaal te danken aan mijn fantastische coaches en PowerSlim.

 

Hilda Rosebel, 50 jaar 

 

*Dit resultaat is persoonsgebonden en niet generaliseerbaar, resultaten kunnen variëren en zijn niet gegarandeerd.