Bloemkoolsoep met kurkuma

Gepubliceerd op 12 november 2018 om 14:07

Ingrediënten (2 personen):

350 ml PowerSlim kruidenbouillon

200 g bloemkool in roosjes

¼ ui, gesnipperd

Takje selderij, fijngesneden

½ el olijfolie

1 tl kurkuma

Versgemalen peper

Zout

 
Bereidingswijze:
Verhit de olie in een pan met een dikke bodem. Fruit de ui en de selderij 2 minuten aan. Voeg de kurkuma toe en laat deze 1 minuut mee fruiten. Voeg de bloemkool toe en giet de bouillon erbij. Breng aan de kook en laat de soep 25-30 minuten zachtjes koken. Pureer daarna met een staafmixer tot een egale soep en breng op smaak met zout en peper.
 
Voedingswaarde per portie:
Energie 104 Kcal
Vet 5,4 g
Koolhydraten 7,5 g
Eiwitten 4,1 g
 
Eet smakelijk!

 

Geschikt voor PowerSlim fase 1a en 1b