Zuurkoolschotel met bloemkoolpuree en champignons

Gepubliceerd op 6 november 2019 om 13:27

 

Ingrediënten (1 persoon):

120-150 g rundertartaar

125 g bloemkool

75 g zuurkool

5 champignons

3 tl Philadelphia light

1 el geraspte 30+ kaas

1 el olijfolie

Nootmuskaat

Zout

Peper

 

Bereidingswijze:

Kook of stoom de bloemkool in circa 10 minuten gaar en pureer het daarna met de staafmixer. Roer de roomkaas erdoorheen en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Doe de zuurkool met eventueel een beetje water in een pan en laat op midden hoog vuur in circa 4 à 5 minuten warm worden. Verhit de olie in de pan en bak de rundertartaar in circa 5-7 minuten gaar en bak vervolgens de champignons nog even kort mee. Roer alles door elkaar en strooi tenslotte de geraspte kaas eroverheen.

 

Voedingswaarde (per portie):

Energie 365 Kcal

Vet 21,7 g

Koolhydraten 5,2 g

Eiwitten 34,7 g

 

Geschikt voor PowerSlim fase 2A