Vegetarische erwtensoep

Gepubliceerd op 10 februari 2020 om 13:06

 

Ingrediënten (8 personen):

500 g spliterwten

2 wortels in stukjes

1 prei in stukjes

½ knolselderij in stukjes

1 ui, gesnipperd

Paar takjes selderij, fijngehakt

1 laurierblaadje

 

Bereidingswijze:

Breng 2 liter water aan de kook en voeg de spliterwten, ui en het laurierblaadje toe. Laat 45 minuten zachtjes koken. Snijd ondertussen de prei, wortels, knolselderij en de selderij en voeg deze toe aan de soep en kook nog 30 minuten. Voeg naar smaak nog een beetje zout toe. Verwijder het laurierblaadje bij serveren.

 

Voedingswaarde per portie:

Energie 259 Kcal

Vet 1,4 g

Koolhydraten 43,2 g

Eiwitten 15,2 g

 

Geschikt voor PowerSlim fase 3 lekker in balans