Stoofschotel met pompoen, kipfilet en walnoten

Gepubliceerd op 10 februari 2020 om 12:47

Ingrediënten (4 personen):

500 g kipfilet in stukjes

500 g pompoen, draden en zaden verwijderd

2 rode uien, fijngesnipperd

20 ongezouten walnoten, grof gehakt

10 zwarte olijven, gehalveerd

1 teentje knoflook, geperst

250 ml kippenbouillon

4 el olijfolie

Zout

Peper

 

Bereidingswijze:

Snijd de pompoen in stukjes. Breng de kip op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de olijfolie in een braadpan, fruit de ui en bak de kip in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Voeg de bouillon, pompoen, knoflook, walnoten en olijven toe en breng op smaak met peper en zout. Schep vervolgens om en zet de braadpan in de oven voor circa 40 minuten op 180 graden.

 
Voedingswaarde per portie:
Energie 527 Kcal
Vet 37,9 g
Koolhydraten 7,9 g
Eiwitten 36,3 g

 

Geschikt voor PowerSlim fase 2c