Vakantiekilo's? 6 tips om ze kwijt te raken!

Gepubliceerd op 14 september 2018 om 10:46

Wat een heerlijke zomer hebben we gehad! Ook al waren de temperaturen soms erg tropisch, we mochten toch zeker niet klagen in ons kikkerlandje. Inmiddels zijn alle scholen weer begonnen en zijn we ook vrijwel allemaal weer aan het werk. Weer terug naar ons normale dagelijkse ritme.

Misschien heb je in de vakantie de teugels wat laten vieren. Heb je een extra wijntje gedronken, hier en daar een ijsje of vaker een barbecue gehad of zat je lekker op het strand aan de cocktails. Je voelt natuurlijk al aan waar ik naar toe wil: juist, de weegschaal zal ook vast wat cijfertjes extra laten zien. De “vakantiekilo’s”, een alom bekend probleempje bij menig mens. En nu alles weer ‘normaal’ is, heb je misschien ook de behoefte om er wat aan te doen.

Maar waar begin je? Hierbij heb ik een aantal tips voor je opgesteld die je daar bij kunnen helpen:

Maak je niet al te druk!

Zijn het een paar kilo’s? Grote kans dat dit met name vocht is. Vaak heb je (ongemerkt) meer zout gegeten en het is natuurlijk erg warm geweest, dus de kans is groot dat je meer vocht vasthoudt dan normaal. Schrik dus niet meteen als de weegschaal 4 kilo meer aangeeft de dag dat je uit het vliegtuig bent gestapt. Dit is heus niet alleen vet. Na een paar dagen of een week zul je zien dat de meeste kilo’s alweer verdwenen zijn.

Voldoende water drinken

Drink dus ook voldoende water om je lichaam te helpen dit vocht weer af te voeren. Verban de alcohol dus weer alleen naar het weekend (met mate). Of nog beter: drink geen alcohol of minimaal.

Doe weer normaal en zorg voor ritme

Het scheelt al heel veel als je weer gewoon in je dagelijkse ritme zit en op ‘normale’ tijden eet. Plus de normale hoeveelheden.

Koolhydraten af en toe laten staan

Vaak voel je je ook opgeblazen na een weekje zon, zee, strand en al dat lekkere eten. Paëlla hier, spaghetti bolognese daar. Wat kan helpen is om bij de avondmaaltijd wat vaker de koolhydraten zoals pasta, rijst of aardappelen te laten staan en lekker licht te eten. Je zult merken dat je daardoor ook sneller het vocht wat je vasthoudt kwijtraakt.

Kook zelf

Ga weer lekker zelf in de keuken staan en kook voedzame, gezonde maaltijden. Geen inspiratie? Kijk hier voor lekkere recepten

Beweeg meer!

De tijd van lekker luieren is voorbij. Zorg ervoor dat je weer meer gaat bewegen (dat kan in de sportschool maar bijvoorbeeld ook door lopend of met de fiets naar school, het werk of de supermarkt te gaan) en begin met krachttraining.

Extra hulp nodig? Maak dan eens kennis met het PowerSlim programma. Samen met een uitgebalanceerd voedingsprogramma help ik jou weer beter in je vel te komen.

Heel veel succes!

 

Bron: PowerSlim

 

Wil je op een gezonde manier afvallen?

Ik help je graag!