Poké bowl met zalm

Gepubliceerd op 28 augustus 2023 om 14:18

Ingrediënten

150-200 g verse zalmfilet in stukjes

½ komkommer in schijfjes

5 radijsjes in schijfjes

½ avocado in schijfjes

2 el wakame

1 tl sesamzaad

½ el sesamolie

1 el Kikkoman sojasaus

1 el witte wijnazijn

½ el limoensap

eventueel: bieslook of lente-ui, fijngehakt

 

Bereiding

Doe de zalm in een bakje en doe hier de sesamolie en de sojasaus bij. Laat het afgedekt een uur marineren in de koelkast. Marineer vervolgens de komkommer en de radijs in de azijn en laat deze een uur op het aanrecht staan. Roer regelmatig door. Verdeel de zalm, komkommer, radijsjes, avocado en de wakame over een diepe kom of bord. Besprenkel met het limoensap en bestrooi met het sesamzaad. Gebruik eventueel wat bieslook of lente-ui om de bowl te garneren.

Tip: Vanaf fase 3 (gewichtsbehoudsfase) kun je zilvervliesrijst gebruiken met een gewone portie vis en eventueel mango toevoegen.

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 411 Kcal

Vet 25,2 g

Koolhydraten 8,9 g

Eiwitten 34,6 g

 

Geschikt voor het PS. food & lifestyle programma fase 1a