Stoofvlees met rode kool

Gepubliceerd op 3 november 2023 om 10:54

Ingrediënten (1 persoon)

120-150 g mager runderstoofvlees

100 g verse rode kool, fijngesneden

1 el olijfolie

2 el rode wijnazijn

1 el (vloeibare) zoetstof

1 tl kaneel

Peper

Zout

 

Bereiding

Kruid het vlees met peper en zout en braad het in ½ el olie rondom bruin in een braadpan. Doe zoveel water in de pan dat het vlees net onder staat en draai het vuur laag. Circa 2½ uur laten sudderen. Smoor ondertussen de rodekool met ½ el olie en de zoetstof, kaneel en rode wijnazijn.

Tip: Vanaf fase 2b mag je stukjes appel aan de rodekool toevoegen.

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 321 Kcal

Vet 21,4 g

Koolhydraten 3,1 g

Eiwitten 26,2 g

 

Geschikt voor het PS. food & lifestyle programma fase 1a