Indiase masala curry

Gepubliceerd op 9 november 2020 om 17:14

 

Ingrediënten (4 personen):

400 g gele linzen geweekt

200 g romanesco of gewone bloemkool in grove stukken

1 rode paprika in grove stukken

½ aubergine in halve ringen

½ courgette in halve ringen

1 ui, gesnipperd

2 tenen knoflook, geperst

400 ml kokosmelk

4 el olijfolie

4 el garam masala kruiden

1 rode peper, zaadlijst verwijderd en in ringen

Verse koriander

Peper

Zout

 

Bereidingswijze:

Rooster de masala kruiden in een droge koekenpan totdat ze hun geur beginnen af te geven. Voeg de olie, rode peper, ui en knoflook toe en laat circa 2 minuten fruiten. Voeg nu de romanesco, rode paprika en de kokosmelk toe en laat circa 5 minuten sudderen. Controleer met een vork of de romanesco beetgaar is. Dan de aubergine, courgette en linzen toevoegen en nog eens 2 minuten zachtjes laten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de verse koriander.

Tip: Voeg voor een niet vegetarische curry in stukken gesneden kipfilet of gepelde rauwe garnalen toe met de kokosmelk.

 

Voedingswaarde per portie:

Energie 640 Kcal

Vet 30,1 g

Koolhydraten 55,3 g

Eiwitten 26,1 g

 

Geschikt voor PowerSlim fase 2C