Lasagne bolognese

Gepubliceerd op 22 mei 2017 om 10:49

 

Ingrediënten (4 personen):

1 doosje PowerSlim lasagnebladen

200 g rundertartaar

2 tomaten in blokjes

4 tl tomatenpuree

1 ui, gesnipperd

200 g courgette in blokjes

200 g bleekselderij

2 tenen knoflook

4 el Boursin cuisine light

Verse basilicum

200 ml (runder)bouillon

3 tl Italiaanse kruiden

1,5 el olijfolie

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 220 graden. Voeg de tomaat, knoflook, basilicum en de Italiaanse kruiden samen en pureer deze met de staafmixer tot een saus. Verwarm de olijfolie in een pan en rul de tartaar. Bak de courgette, ui en bleekselderij kort mee. Voeg de tomatenpuree en de bouillon toe en laat het geheel even doorkoken.

Vet een ovenschaal in met olijfolie. Verdeel een laagje saus over de bodem en bedek met de lasagnebladen. Houd deze volgorde aan totdat de saus op is. Zorg ervoor dat je eindigt met een laag saus. Verdeel de 4 eetlepels Boursin cuisine light over de bovenste laag. Zet de lasagne in het midden van de voorverwarmde oven en laat 30-40 minuten gaar worden. 

 

Eet smakelijk!

 

Bron: PowerSlim fase 1A en 1B