Kruidige kipspiezen met salade

Gepubliceerd op 22 juli 2019 om 11:17

Ingrediënten (1 persoon):

120-150 g kipfilet in stukjes

¼ rode ui

50 g rucola

1 tomaat, in stukjes

¼ komkommer, in schijfjes

½ teentje knoflook, geperst

1 el olijfolie

1 tl citroensap

1 tl Kikkoman sojasaus

½ tl paprikapoeder

½ tl korianderpoeder

Zout

Peper

 

Bereidingswijze:

Bestrooi de kip met peper en zout. Meng in een kom het citroensap met een halve eetlepel olie, korianderpoeder, paprikapoeder, knoflook en de sojasaus tot een marinade. Wrijf de kip in met de marinade. Dek de kom af en zet minimaal een half uur in de koelkast. Rijg de kipfilet daarna aan een satéprikker. Laat een grillpan goed heet worden en bak de kipfilet in circa 7-10 minuten rondom goudbruin en gaar. Serveer met een salade van rucola, rode ui, tomaat, komkommer, een halve eetlepel olie en een beetje peper en zout.

 

Voedingswaarde per portie:

Energie 275 Kcal

Vet 13,1 g

Koolhydraten 5,7 g

Eiwitten 31,8 g

 

Geschikt voor PowerSlim fase 1A en 1B