Bloemkoolrijst met pompoen, broccoli en cashewnoten

Gepubliceerd op 23 november 2022 om 19:24

Ingrediënten:

100 g bloemkoolrijst

75 g pompoen

100 g broccoli

¼ ui

½ avocado

30 g cashewnoten

1 teentje knoflook

2 el olijfolie

1 takje tijm

Peper

Zout

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de pompoen en avocado in blokjes, de broccoli in roosjes, snipper de ui en pers de knoflook. Verdeel de ui, knoflook, pompoen en broccoli over een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met de tijm, peper en zout. Hussel goed om en zet voor circa 25 minuten in de oven. Schep halverwege om. Kook de bloemkoolrijst in 1 à 2 minuten gaar. Schep de bloemkoolrijst in een diep bord en verdeel hier de pompoen, broccoli en avocado overheen. Maak af met de cashewnoten en breng eventueel nog op smaak met wat peper en zout.

 

Voedingswaarde (per portie):

Energie 537 Kcal

Vet 45,4 g

Koolhydraten 13,5 g

Vezels 9,7 g

Eiwitten 13,9 g

 

Geschikt voor het PS. food & lifestyle programma fase 3


«