Aspergesoep met hamreepjes

Gepubliceerd op 11 april 2020 om 12:12

Ingrediënten (1 persoon)

 

120-150 g gekookte ham, in reepjes

150 g witte asperges, geschild

50 g groene asperges

¼ blokje groentebouillon

50 ml halfvolle melk

Handje verse peterselie, fijn gesneden

 

 

Bereidingswijze:

Kook de asperges in een ruime pan met kokend water en wat zout circa 10 minuten. Giet de asperges af en vang het vocht op in een maatbeker. Vul (eventueel) aan met water tot 250 ml en breng opnieuw aan de kook. Snijd de asperges in stukken en voeg toe aan het kokende water samen met ¼ bouillonblokje. Laat het een paar minuutjes koken en pureer het geheel dan in de blender of met een staafmixer. Breng weer aan de kook en voeg de melk en de hamreepjes toe. Roer de helft van de peterselie er doorheen en garneer de kom met de rest.

 

Voedingswaarde:

Energie 220 Kcal

Vet 8,1 g

Koolhydraten 11,1 g

Eiwitten 23,4 g

 

Eet smakelijk!

 

Geschikt voor PowerSlim fase 2a