Kebabspiesjes met koolhydraatarme huzarensalade

Gepubliceerd op 3 juli 2020 om 15:24

Ingrediënten (4 personen):

Kebabspiesjes en yoghurtsaus:

400 g rundertartaar

2 tenen knoflook, geperst

½ tl kaneel

1 tl komijn

10 g peterselie, fijngehakt

100 g Griekse yoghurt 0% vet

1 el verse kruiden (koriander, peterselie en munt), fijngehakt

Peper en zout

Extra: 4 of 8 (stevige) satéprikkers

 

Huzarensalade:

300 g bloemkool in kleine roosjes

1 groene paprika in kleine stukjes

2 eieren (hardgekookt) in stukjes

10 fijne augurken in kleine stukjes

2 el olijven in kleine stukjes

2 el zilveruitjes

1 el kappertjes

1 el (gedroogde) bieslook, fijngehakt

3 el Griekse yoghurt 0% vet

1 el appelazijn

1 tl fijne mosterd

1 blokje groentebouillon

Peper en zout

Extra: theedoek

 

Bereidingswijze:

Huzarensalade:

Kook de bloemkoolroosjes circa 10 minuten in ruim water met de bouillon. Maak ondertussen een dressing van yoghurt, appelazijn, mosterd en de kruiden. Giet de bloemkool af en laat droogstomen in de pan. Laat de bloemkool afkoelen en wring het vocht eruit met een theedoek. Doe de bloemkoolroosjes in een grote kom. Meng de bloemkool, paprikastukjes, eieren, augurken, olijven, zilveruitjes, kappertjes samen met de dressing en breng op smaak met peper en zout. Zet in de koelkast zodat deze lekker koud kan worden.

Kebabspiesjes:

Meng de tartaar met de kruiden en breng verder op smaak met wat peper en zout. Verdeel in vier of acht gelijke delen, voor vier grote spiezen of acht kleinere spiesjes. Knijp het tartaarmengsel rondom de satéprikkers, zodat er een langwerpig gehaktspiesje ontstaat. Grill de spiesjes in een grillpan of op de barbecue in circa 8 minuten rondom bruin en gaar.

Frisse yoghurtsaus:

Meng de yoghurt met de verse kruiden en breng op smaak met peper en zout. Serveer de kebabspiesjes met de huzarensalade en de yoghurtsaus.

 

Geschikt voor PowerSlim fase 1A en 1B