PowerSlim kersttips

Ga jij met de feestdagen een heerlijk diner klaarmaken? Er zijn genoeg mogelijkheden om lekkere gerechten te maken die passen binnen het PowerSlim programma. Kijk voor inspiratie in het PS magazine! Hieronder alvast enkele tips.

Lees meer »

Tijd voor groente van het seizoen!

Tegenwoordig kun je door import uit andere landen en de kassenbouw bijna het hele jaar door jouw favoriete groente krijgen. Maar traditioneel gezien groeien bepaalde groenten natuurlijk in bepaalde seizoenen. Dit is de reden waarom bijvoorbeeld aardbeien in de zomer een stuk goedkoper zijn dan in de lente.

Lees meer »

PowerSlim, kan dat ook als je vegetariër bent?

Kun je als vegetariër ook PowerSlimmen? Zeker weten! Er zijn genoeg lekkere mogelijkheden om het PowerSlim programma vegetarisch te volgen. Het is zelfs hartstikke makkelijk, omdat de producten erg eiwitrijk zijn en het dus helemaal niet nodig is om vlees of vis bij je maaltijd te eten. Ook als je geen vegetariër bent is het wel eens goed om een dagje geen vlees of vis te eten, niet alleen voor de dieren, maar ook voor het milieu.

Lees meer »

Vakantiekilo's? 6 tips om ze kwijt te raken!

Wat een heerlijke zomer hebben we gehad! Ook al waren de temperaturen soms erg tropisch, we mochten toch zeker niet klagen in ons kikkerlandje. Inmiddels zijn alle scholen weer begonnen en zijn we ook vrijwel allemaal weer aan het werk. Weer terug naar ons normale dagelijkse ritme.

Lees meer »

5 variatietips voor een koolhydraatarme lunch

Ken je dit? Je hebt besloten je voedingspatroon om te gooien en bent super gemotiveerd. Op dag 1 begin je vol goede moed aan je salade met gerookte zalm. Op dag 2 neem je een salade met kip. En misschien houd je dit nog wel een aantal dagen zo vol. Maar eerlijk is eerlijk…. na een paar dagen komen de salades je neus uit en snak je naar wat anders op je bord. Het liefst vol met vet en koolhydraten.

Lees meer »

Tegenvallende weegresultaten met het warme weer?

Het is heet in Nederland! Dat merken we aan van alles, veel dorst, zweten, warme slaapkamers en een tuin die we bijna dagelijks moeten sproeien. Maar misschien zie je dit ook wel terug op je weegschaal. Vanwege het warme weer kun je wat meer vocht vasthouden, waardoor je weegresultaten tegen kunnen vallen deze periode. Vocht heeft natuurlijk ook gewicht en hierdoor kun je een vertekend beeld krijgen op je weegschaal, waardoor het lijkt alsof je minder bent afgevallen. Maar maak je geen zorgen!

Lees meer »

Zo kun je diabetes helpen voorkomen.

Diabetes, suikerziekte of “suiker”. Diabetes mellitus is een gecompliceerde aandoening waarbij er een stoornis optreedt in de stofwisseling van de koolhydraten (suikers). De laatste jaren kent deze aandoening een enorme opmars aan bekendheid. Dit heeft één oorzaak: meer en meer mensen hebben diabetes. Waar staan we nu? Waar staan we over 30 jaar? En hoe kunnen we dit voorkomen?

Lees meer »

Hoe krijg ik voldoende vezels binnen?

Ik denk dat we allemaal al wel vaker gehoord hebben dat voedingsvezels belangrijk zijn voor een goede stoelgang. Maar weet jij wat voedingsvezels nu eigenlijk precies zijn en hoe jij er voor kan zorgen dat jij deze voldoende binnen krijgt? In deze column zal ik je hier iets meer over uitleggen.

Lees meer »

Koningsdag tips

Wat staat er bij jou dit jaar op de planning op Koningsdag? Wordt het een vrijmarkt bezoeken met de kinderen? Een dagje borrelen met vrienden, een festival of gewoonweg lekker genieten van een vrije dag? Wij geven je een aantal tips om deze Koningsdag PowerSlim proof door te komen.

Lees meer »

4 gezonde voordelen van asperges

Veel mensen kunnen niet wachten tot in het voorjaar het aspergeseizoen weer van start gaat. Logisch, want ze zijn ontzettend lekker en gezond. Maar, daarnaast zitten er ook nog een aantal andere voordelen aan het eten van asperges.

Lees meer »

Paastips

Tijdens de Paasdagen wordt er door de meeste mensen extra aandacht besteed aan een heerlijk uitgebreid ontbijt, brunch of diner. Dit is natuurlijk hartstikke gezellig, met z’n allen aan een grote tafel vol met lekkernijen, maar voor iedereen die bezig is met de slanke lijn is dit toch weer een hele uitdaging. Daarom hebben we een aantal tips op een rijtje gezet voor tijdens de Paasdagen.

Lees meer »

Terugval en verleiding, hoe ga ik hiermee om?

Tegenwoordig worden we constant geprikkeld door onze eetomgeving, vaak zet dit aan tot eten omdat we deze verleidingen niet altijd kunnen negeren. De één kan deze prikkels makkelijker weerstaan dan de ander. Om je tegen dit soort situaties te beschermen en je doelen te kunnen bereiken heb je een goede strategie nodig! Wanneer je eenmaal de knop wilt gaan omzetten naar een gezonde leefstijl, moet je je realiseren dat dit niet zonder slag of stoot gaat. Vallen, opstaan en weer doorgaan…Het hoort er allemaal bij!

Lees meer »